Projekter, vi støttede i tidligere kulturaftale

Kultur og Læring

Billedskolen Storstrøm
Vores fælles, tværkommunale billedskole leverer fritidsundervisning i høj kvalitet til børn og unge i Kulturregion Storstrøm. Læs mere om hold, tilmelding m.v. på www.billedskolen.nu.

FællesVærk – Film & Performance, Billede & Musik
Fra 0 til 100 på en weekend: Unge skabte film, udtryk, lyd og billeder fra bunden! To workshops i oktober-november 2021 for unge i aldersgruppen – én i Næstved 20. &21. november og én i Maribo 6. & 7. november. Se eksempler på film fra workshoppen her [tryk]

Som et indslag under FællesVærk benyttede Filmfabrikken & Billedskolen Storstrøm erfaringerne fra foråret 2020 (corona-lockdown) med indslaget Min & Din Coronabobbel, som du kan læse om her

Fyr Den Auf
Musik- og kunstfestival for unge ved Stevns Fyr (Obs. aflyst pga. COVID19). Men festivalideen lever videre, og i stedet afholdes to hackathons i nov. 2021 med unge på tværs af regionen, hvor de arbejder med koncepterne omkring Ungdommens Dokumenta.

Hackathon er kort sagt en udviklingsmetode. Begrebet er sammensat af ordene hack og marathon. Det stammer fra IT-branchen, hvor forskellige aktører mødes i et intensivt tidsrum, fra 1 dag til 1 uge, for at udvikle prototyper, koncepter eller finde løsninger på konkrete problemstillinger.

 

Ensemble Storstrøm
Ensemble Storstrøm leverer fantastiske, klassiske musikoplevelser til alle aldersgrupper, men særligt børn og unge. Se Ensemblets hjemmeside for koncert- og arrangementskalender m.v. her.

 

Kultur og Livskvalitet

Netværket Kulturstrømmen
Et uformelt men seriøst netværk af kulturaktører på tværs af de seks kommuner Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Faxe, Stevns og Næstved. Kulturstrømmen er en unik mulighed for at få styrket sit netværk og kulturelle virke: Det er gratis at være med, der er op til flere (oftest gratis!) kompetenceudviklende kurser for medlemmer i løbet af året, og så kan man oven i købet få gratis adgang til Fonde.dk. Følg med Kulturstrømmen og bliv en del af netværket her.

 

Kultur og Naturarv

CulturePoint
Kultur- og naturarvsoplevelser i Storstrøm samlet i én og samme app – CulturePoint.dk giver dig et unikt overblik over mange af Kulturregionens Indeholder også loyalty-goder og tilbud. Læs mere på hjemmesiden www.culturepoint.dk, hvor du – foruden på AppStore/Android – kan downloade app’en.

 

Kulturregion Storstrøm bevilger desuden midler til vores to fantastiske lokale aktører; kunstfestivalen, Lys over Lolland, og egnsteatret, Cantabile2, der bl.a. laver Waves Festival.