Kreative ildsjæle har budt børn og unge fra hele Kulturregionen på alt lige fra farverigt pølsemageri af fødevareindustriens overskudsmaterialer over bæredygtig teaterproduktion til klimatopmøde for unge, siden Kulturregionens to nye Bæredygtighedspuljer først så dagens lys i 2021.

Du kan se en liste over alle de projekter, der ind til videre har modtaget støtte fra puljerne i 2022, her.

Et kreativt skub på særligt børn og unges muligheder for handling

De to puljer, Mikroprojektpuljen og Regionalprojektpuljen, er sat i verden som en del af indsatsområdet, Kulturens bidrag til bæredygtig udvikling, under den nuværende Kulturaftale 2021-2024.

Formålet er, at kulturen og kreative aktiviteter skal være med til at understøtte den bæredygtige udvikling og grøn omstilling i Kulturregionens seks kommuner.

Hovedmålgruppen, man med sin bæredygtige kulturprojektidé bør ramme for at komme i betragtning til støtte, er børn og unge.

Kunsten og kulturen rummer potentialet til at anskueliggøre svære og ellers uoverskuelige problemstillinger og præsentere nye måder at se og gøre tingene på. Kort sagt: Med kulturen og det kreative som skyts vil vi give vores børn og unge redskaberne til lokal handling for en mere bæredygtig fremtid.

Hvad kan der søges?

Brænder du fx for at sætte skub på den grønne omstilling i din egen lokale baghave, kan du søge op til 25.000 kr. fra Mikroprojektpuljen til et bæredygtigt kulturprojekt i din kommune.

Har man mod på at tænke endnu større og samarbejde med nogen i en eller flere nabokommuner i Kulturregionen, kan der søges helt op til 50.000 kr. i Regionalprojektpuljen.

Læs ansøgningskriterierne for de to puljer her.

Puljeudvalget behandler løbende ansøgninger hen over året, og uddeling foregår efter først til mølle-princippet. Er puljerne opbrugt for ét år, kan der søges næstkommende år frem til og med 2023.

Tryk på Pølsen v. kunstner Rune Fjord (copyright: Rune Fjord Studio)