Kulturelle bæredygtighedsprojekter vi støtter i 2022

Kulturregion Storstrøm har ind til videre bevilget støtte til følgende bæredygtige kulturprojekter:

 

Modtagere af Mikroprojektpuljen 2022

Den Kreative By Maribo Handel: Dekoration af hele byen med upcyclede, genbrugelige dekorationer af skrald under højtider og kulturarrangementer.

Kunst med Sjæl: International outsider-kunstmesse med psykisk sårbare og/eller nuværende hjemløse kunstnere v. Mærk Næstved og Grønnegades Kulturcenter, Næstved.

Frontløberne v. Teaterforeningen Lolland: Alle 9. klasser får undervisningsmateriale om bæredygtighed og inviteres herefter til forestillinger i Maribo og Nakskov.

Professoren og Genbrugsmaskinen: En forestilling om skrald! Om vores affald, og hvad der sker med det, en oplevelse for 0.-3. klasser udviklet af AffaldPlus (Yderzonen) og Dansk Rakkerpak.

JEG ER MANGE: Udvikling af bæredygtige strategier/-scenografier og forestilling.

Kalk i Kroppen – Kroppe i Kalk v. Gå med i Lunden Kulturfestival

Bæredygtig produktion af forestillingen “Engel”

Jord-til-bord og Vilde Væsener med naturens materialer

Voks skoV og Å vil liv

Bæredygtigt kropssprog skaber relationer

 

Modtagere af Regionalprojektpuljen 2022

Tryk På Pølsen: V. kunstner, Rune Fjord. Plantematerialer og overskudsmateriale fra lokal fødevareproduktion laves til pølser i samarbejde med børn og ophænges som udstilling på Madens Folkemøde på Lolland i 2022.

Klimatopmøde for unge på Folkemøde Møn 2022: Afvikling af Klimatopmøde for unge på Folkemøde Møn med “Klimascene”, debatter m.v. Udvikling af ny dannelsesramme for de unge med mulighed for at tænke nyt og drømme om et bæredygtigt samfund sammen med prominente profiler inden for klimaområdet.

GYOTAKU v. Grafisk Værksted i Næstved: Skoleklasser deltager i workshops omhandlende udvikling af bæredygtige pigmentfarver fra Pigmenthaven i Rønnesbækholm til tryk m. fisk (gammel, japansk trykketeknik) og samtidig tværfaglig læring om fiskeriindustrien, fiskekvoter, bæredygtige fiskerimetoder, bl.a. ud fra feltstudier i naturen m.v.